Vrouw betrapt jagers met spietsen dode duiven-lokaas

Een vrouw heeft gemeld dat zij jagers heeft betrapt met het neerzetten van een ronddraaiend ‘molentje’ met daarop dode duiven gespietst. Haar vraag: wat is dat precies en mag dat wel gebruikt worden? 

Het gaat hier om de duivencarrousel een inmiddels verboden lokmiddel. Omstreeks 2004 komt deze duivencarrousel, een geliefd hulpmiddel voor jagers om meer houtduiven te kunnen schieten, in trek. Houtduiven, van plastic of dood, kunnen op de armen van een carrousel worden geplaatst die word aangedreven door een elektromotor. De carrousel maakt daardoor een horizontaal draaiende beweging.Een duivencarrousel met dode houtduiven in gebruik op een maisveld.

Verboden lokmiddel

Doel van deze methode is om door de beweging van de opgezette duiven de effectiviteit van het lokken van duiven te verhogen en zo meer duiven te kunnen neerschieten. De duivencarrousel wordt gebruikt in open landschappen zoals maïsvelden en graanvelden. Aangezien de duivencarrousel in 2004 en 2005 massaal aangeschaft is door jagers zullen ze deze nu nog ongetwijfeld gebruiken zoals ook nu is gebleken. 

 Meldt het dus als je dit ziet!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in illegaal. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s