Grave zwicht: sloop illegale jachthutten

’s-Hertogenbosch- Via het Meldpunt Jachtmisstanden van de Partij voor de Dieren zijn al in 2008 meldingen gedaan van een illegale jachthut en 5 zogenaamde ‘hoogzitten’ die zonder vergunning zijn geplaatst op Graafs grondgebied. Deze illegale bouwsels zijn aangemeld bij de gemeente Grave. De Gemeente heeft aangekondigd de bouwwerken af te breken omdat zij zonder vergunning zijn gebouwd. Daarmee zou er dan een einde komen aan illegale jachtpraktijken in Grave.

Bij het in oktober 2008 gestarte meldpunt voor jachtmistanden Noord-Brabant van de Partij voor de Dieren kwamen diverse meldingen binnen waaronder de illegale jachthut en hoogzitten in het buitengebied van Grave. Het gaat om een hoge jachthut zichtbaar vanaf de Oude Maasdijk ter hoogte van de Hans en Griet weg en 5 hoogzitten in het gebied ‘de Hei’, achter de gemeente werf.

Zo'n hoge jachthut is bijna altijd illegaal

De Partij voor de Dieren is blij dat de Gemeente Grave serieus omgaat met de aanmeldingen. De gemeente heeft de locaties en de bouwwerken onderzocht en kwam tot de conclusie dat er geen vergunning is afgegeven voor het plaatsen van deze 6 bouwwerken.

Grave heeft laten weten de bouwwerken te zullen afbreken indien zich geen eigenaar meldt. Indien zich wel een eigenaar meldt wordt die in de gelegenheid gesteld om het object zelf af te breken. De Partij voor de Dieren heeft de indruk dat de spontaan gemelde incidenten niet op zich zelf staan maar het topje van een ijsberg zijn.

De politie krijgt mogelijk ook meldingen van andere jachtmisstanden, maar daarvan bestaat geen overzicht. Ook krijgt de Partij voor de Dieren signalen dat de politie niet altijd optreedt bij misstanden of de meldingen van jachtincidenten niet serieus neemt. Dit was voor de Partij voor de Dieren werkgroep Noord-Brabant aanleiding om het afgelopen jachtseizoen een meldpunt jachtmisstanden in het leven te roepen.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in illegaal, jachthutten, Vragen gemeente. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s