'Politie schiet onterecht 2 tamme herten dood'

HELMOND 28 september 2009 – Op 24 september j.l. heeft de politie van de Gemeente Asten te Helmond twee tamme herten doodgeschoten. Volgens de politie was dit gezien de verkeersveiligheid een noodzakelijke actie. Dit heeft tot grote verontwaardiging geleid bij de eigenaar en omwonenden. De Partij voor de Dieren Eindhoven e.o. is onthutst en stelt vragen aan B&W als bestuurlijk verantwoordelijken. 

Na een inbraak bij een hobbyboer in Helmond zijn in de nacht van 23 op 24 september vier tamme herten ontsnapt. Inbrekers hebben de hekken open laten staan waardoor de herten konden ontsnappen. Volgens de politiewoordvoerder zorgden de herten voor onveilige situaties op de weg en was het noodzakelijk om in te grijpen en de dieren dood te schieten. “Hoe spijtig en vervelend dit ook is voor de eigenaar .” 

De eigenaar en zijn dochter vinden het onbegrijpelijk. “We hebben bij de politie aangegeven dat we de dieren weer terug zouden leiden naar het weiland. Mocht dit niet eigenhandig lukken dan zouden we een jager inschakelen die de herten zouden verdoven om ze zo weer in de wei te kunnen laten.“ Beiden geven ze aan ook niet te begrijpen waar de verkeersveiligheid in het gedrang is gekomen. “De weg was afgezet, de herten liepen op de groenstrook en er was geen mens dan wel auto in de buurt te bekennen.” 

Volgens de politie was de geboden oplossing echter niet afdoende en hebben zij zonder enig overleg en toestemming van de eigenaar de dieren zonder pardon dood geschoten. Tevens hebben zij de eigenaar geen toestemming meer gegeven om zijn dode dieren te zien. De politie en jager hebben de dieren direct ingeladen en meegenomen. Als argument gaven zij aan dat alle dode dieren op de openbare weg bezit zijn van de overheid. De jager die de dieren heeft doodgeschoten heeft achteraf wel aangegeven dat normaliter de dieren wel eerst worden verdoofd alvorens over te gaan tot het doden van dieren.

De partij voor dieren vind het verwerpelijk en onethisch dat deze tamme herten zonder enige geldige reden worden doodgeschoten. Afgezien van het feit dat de handelswijze van de politie/jager ‘kort door de bocht is’ en riekt naar gemakzucht is deze handelswijze volgens de Partij voor de Dieren ook illegaal.

Partij voor de Dieren gaat de Gemeente Asten opheldering vragen over deze twijfelachtige handelswijze van de politie.

Klik op onderstaande link voor het lezen van de vragen van de Partij voor de Dieren aan de gemeente:

download/Noordbrabant/Vragen%20PvdD%20herten%20Asten.doc

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in illegaal, reeen, Vragen gemeente. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s