Protestmailactie: bescherm vossen

Met grote regelmaat worden vossenwelpjes doodgeknuppeld door jagers of door aardhondjes in hun burcht doodgebeten. Jagers hebben een bloedhekel aan vossen, omdat ze de dieren zien als concurrent van de jager. De Flora- en faunawet beloofde bescherming voor de vos, met name ook in de draag- en zoogtijd. Maar door toedoen van het CDA mogen jagers sinds 4 jaar weer zogende moedervossen ’s nachts met lichtbakken verblinden en doodschieten. Ook drijfjacht, het gebruik van vangkooien en honden en het bejagen van dieren in rui-, zoog- en broedtijd zijn op voorspraak van CDA politici met steun van de VVD weer wettelijk toegestaan! De welpjes wachten tevergeefs op de terugkomst van hun moeder en sterven een afschuwelijke dood of worden door jagers doodgeknuppeld. Dankzij de lobby van jachtminnende parlementariërs van CDA en VVD zijn onder andere vossen weer vogelvrij in heel Nederland.

Eind maart werden bovenstaande vossenwelpjes uitgehongerd en luid kermend moederloos aangetroffen in een weiland bij Maasbracht. De politie dacht dat het om gedumpte hondenpups ging en bracht ze naar het dierenasiel in Geleen. Daar werd vastgesteld dat het om vossenweesjes ging. De welpjes zijn nu overgebracht naar het dierenhulpcentrum in Limbricht. Het is de bedoeling ze over een maand of vier weer vrij te laten in de natuur.

Maar met grote regelmaat worden vossenwelpjes doodgeknuppeld door jagers of door aardhondjes in hun burcht doodgebeten. Jagers hebben een bloedhekel aan vossen, omdat ze de dieren zien als concurrent van de jager. Daar moet verandering in komen. Vossen moeten weer de bescherming krijgen zoals die bij het opstellen van de Flora- en faunawet bedoeld was.

Doodgeknuppelde vosjes -foto Pluijmakers

Omdat binnenkort de verkiezingsprogramma’s van de verschillende partijen wordt vastgesteld, is dit het moment om een protestmail te sturen om de vossenjacht te stoppen en in elk geval welpjes en zogende moederdieren bescherming te bieden. Onderstaande protestmail wordt verstuurd naar de politieke partijen die zich tot op heden niet hebben ingezet om vossen optimaal te beschermen en de jacht te stoppen (CDA, VVD, PVV, ChristenUnie, PvdA, SGP en Lid Verdonk). 

 Stuur een protestmail!

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in illegaal, Provinciale Staten, vossen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s