Controleur jachtmisstanden doet aangifte bedreiging

Een controleur Jachtmisstanden van de Partij voor de Dieren is bedreigd met een schop toen hij ging kijken of er in de Wouwse Plantage opnieuw roofvogels vergiftigd waren. Woensdag 28 april gaat Dré Scheeres aangifte doen van het incident. Scheeres: “Ik ben al eerder bedreigd door jagers. Maar intimidaties maken mij juist vastberadener om misstanden aan de kaak te blijven stellen.” Dré Scheeres van het Meldpunt Jachtmisstanden van de Partij voor de Dieren Noord-Brabant is vaak op pad om te controleren op nieuwe incidenten. Vergiftiging van roofvogels, het uitzetten van tamme fazanten om ze vervolgens af te schieten, het doodschieten van beschermde diersoorten: hij maakt het regelmatig mee. In de Wouwse Plantage, waar de bedreiging plaatsvond, heeft hij al vaker dode roofvogels aangetroffen die na onderzoek bleken te zijn vergiftigd.

‘Ik sla je hersens in!’  

Toen Dré Scheeres maandagochtend 26 April op de Kuilweg reed in de Wouwse Plantage (gemeente Roosendaal) om te controleren of er opnieuw roofvogels waren vergiftigd, merkte hij dat een terreinwagen hem achtervolgde. Even later reed de auto met hoge snelheid op zijn wagen in. De bestuurder stopte naast hem en schreeuwde: “Ik krijg jou nog wel en dat komt wel goed met jou.” Toen Scheeres de politie begon te bellen, reed de auto weg. Toen Dré Scheeres terugkwam van zijn controle in het natuurgebied, wachtte de auto hem opnieuw op. Toen Scheeres de man om opheldering vroeg, haalde de bestuurder een schop uit zijn auto een schop en schreeuwde “Opsodemieteren of ik sla je hersens in!”, waarop Scheeres wegreed.

Wegruimen concurrentie

Uit cijfers van de Werkgroep Roofvogels Nederland blijkt dat de daders van vergiftigingen veelal uit de jachtwereld komen*. Deze jagers laten vergiftigd vlees in natuurgebieden achter, waarvan vossen, roofvogels en kraaien het slachtoffer worden. Roofvogels en vossen worden gezien als ‘concurrenten’ voor het wild dat jagers zelf willen afschieten. Daarnaast zijn soms duivenhouders betrapt op het vergiftigen van roofvogels, die hun dieren als prooi zien.

Al vaker bedreigd

Woensdag 28 april gaat Dré Scheeres aangifte doen van de bedreiging. Hij is al vaker bedreigd en één keer in mekaar geslagen door jagers. Ook heeft de politie twee jaar geleden een jager een waarschuwing gegeven die is betrapt toen hij rond het huis van Dré Scheeres sloop. Dit weerhoudt Scheeres er niet van door te gaan met zijn werk voor het Meldpunt Jachtmisstanden: “Ik ben al eerder bedreigd door jagers. Maar intimidaties maken mij juist vastberadener om misstanden aan de kaak te blijven stellen.”

De Partij voor de Dieren Noord-Brabant gaat naar aanleiding van deze bedreiging vragen stellen aan de gemeente Roosendaal over de jachtincidenten in de regio. [Ingrid Ramaan]

(* WRN-gegevens: van 1981-1999 is 31 keer proces-verbaal opgemaakt, 27 verdachten/daders waren afkomstig uit de jachtwereld)

Zie ook het filmpje van Omroep Brabant:

http://www.omroepbrabant.nl/?news/136065852/PvdD+overhoop+met+jagers+Wouwse+Plantage.aspx

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in aangiftes, reeen, vossen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s