Werkstraf jager die wandelaarster doodschoot

Joska Gosens werd tijdens het uitlaten van haar honden dodelijk geraakt door een jager

De 73-jarige Bredase jager die Joska Gosens doodschoot op de Bavelse Berg, is door het gerechtshof in Den Bosch tot een lagere straf veroordeeld. Het vonnis blijft ‘dood door schuld’ luiden. K. schoot in november 2007 in Bavel met een jachtgeweer van een zwaar kaliber in de richting van ondoorzichtig struikgewas. Hij richtte naar eigen zeggen op een duif. Het 39-jarige slachtoffer werd geraakt in haar zij. Ze overleed enkele dagen later in het ziekenhuis.

K. hoeft nu geen werkstraf meer te verrichten. De officier van justitie concludeerde eerder dat de jager door zijn handelwijze het risico heeft genomen dat hij iemand zou doden.

De rechtbank is het daar niet mee eens. Tijdens een schouw op het jachtterrein is vastgesteld dat het goed mogelijk is dat K. het latere slachtoffer niet heeft gezien. Ook sluit de rechtbank niet uit dat de kogel is afgeketst, zoals de verdachte beweert.

Toch achten de rechters K. schuldig aan de dood van de vrouw. Hij had zich moeten realiseren dat er mensen op het terrein konden zijn. De rechtbank hield bij het bepalen van de straf rekening met de leeftijd van de verdachte, zijn slechte gezondheid en met het feit dat hij pas twee maanden na de dood van het slachtoffer openheid van zaken gaf. [BN/De Stem]

Bij Omroep Brabant vind je meer over deze strafzaak:

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in aangiftes, Geen categorie, illegaal, jachthutten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s