PvdD vraagt om jachtstop i.v.m. winterkou

Partij voor de Dieren Noord-Brabant wil stopzetting van de jacht op alle dieren in Noord-Brabant in verband met winterkou. De dieren zijn al ernstig verzwakt.

20 december 2010 – De Partij voor de Dieren in Noord-Brabant vraagt het college van Gedeputeerde Staten met directe ingang een jachtverbod op alle dieren in te stellen vanwege de winterse omstandigheden.

 Op dit moment is er al dagenlang sprake van een periode met matige tot strenge vorst, een volledige sneeuwbedekking in de provincie en een zeer beperkte oppervlakte van open water door ijsontwikkeling.

Per brief vraagt Birgit Verstappen, Statenlid voor de Partij voor de Dieren in Noord-Brabant, het college van GS om zo spoedig mogelijk over te gaan tot sluiting van de jacht.

Verstappen: “De komende nachten vriest het ’s nachts matig tot streng. En omdat de temperatuur overdag rond het vriespunt ligt, zullen velden en open terreinen bedekt zijn met een laagje ijs onder de sneeuw. De mogelijkheden voor dieren om voedsel te zoeken zijn daardoor sterk beperkt. Ook schuilmogelijkheden voor dieren zijn zeer beperkt in de sneeuw. Dieren hebben dan geen enkele kans tegen jagers en zijn verzwakt door de kou. Dat moet voldoende aanleiding zijn om de jacht te sluiten.”

 De Partij voor de Dieren vraagt daarnaast om de geldigheid van ontheffingen van de Flora- en faunawet voor het doden van overwinterende ganzen op te schorten.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie, Provinciale Staten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s