Provincie overtreedt eigen jachtwet

De Partij voor de Dieren doet een indringend beroep op de Gedeputeerde Staten om per onmiddellijk het doodschieten van reeën te verbieden. De provincie overtreedt op dit moment de Flora- en Faunawet waarin is vastgelegd dat provincies alleen de jacht op grofwild mogen toestaan wanneer grofwild aanmerkelijke schade toebrengt aan landbouwgewassen en vee of wanneer de openbare veiligheid of de volksgezondheid wordt bedreigd.

Uit onderzoek van de Partij voor de Dieren (zie bijgevoegde Reeën-notitie) is gebleken dat aan de drie criteria voor het legitimeren van het doodschieten van reeën niet wordt voldaan. De Provincie dient het doodschieten van reeën per onmiddellijk te staken. Voor de provinciale beleidsmakers geeft deze notitie mogelijkheden om deze informatie als “voorschrijdend inzicht” te beschouwen wat voor de Provincie een reden is voor het aanpassen van de beleidsnota, en het acuut stoppen van de zinloze reeënmoord mogelijk maakt.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink .

2 reacties op Provincie overtreedt eigen jachtwet

 1. Leo van den Bergh zegt:

  Het is nog veel erger allemaal, want momenteel zijn Reegeiten drachtig, maar worden massaal door hobbyjagers afgeschoten. Dat gebeurd opgelegd vanuit hoogzitten en met Swarovski-telescoopvizier. Je reinste fussillade waarbij het dier doorgaans al vooraf aan de wildhandel verkocht is! Jagers beweren dat zij dit doen om overpopulaties te vookomen, maar Feit is, dat de enige diersoort waarvan er in ons land een schadelijke overpopulatie voorkomt, hét Hobbyjager is! Een overheid die meewerkt aan de zinloze faunalustmoord houdt zich doof en blind voor de weerzin van beschaafde burgers tegen deze barbarij. Dankzij dit soort Norm- en Respectloos wanbeleid is de intrinsieke civilisatie van ons land afgegleden tot een beschamend niveau. Dit is louter toe te schrijven aan het confessioneel-liberale machtsblok binnen het Openbaar Bestuur.

  • Natuurbovenalles zegt:

   Ik kots van deze “natuurbeheerders” die namens de provinciale landschapsverenigingen de natuur zogenaamd in toom houden. Het is een vies samenspel van dieren uitzetten met als enige doel ze vervolgens weer te laten afschieten. Gelukkig lijkt de jacht op de ree hier (ten oosten van Eindhoven) wel mee te vallen (hoewel er op dit moment flink getroopt wordt ’s nachts), maar ik hou mijn hart vast als het seizoen weer begint.

   Men moet natuurbeheer, en vooral de controle daarover, overlaten aan mensen die niet voor hun plezier dieren doden. Dat kan ieder weldenkend mens toch wel snappen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s