Oplettende wandelaar meldt verdachte dode buizerd

In een gebied waar vorig jaar 3 dode havikken gevonden waren -die na onderzoek vergiftigd bleken te zijn- is nu een dode buizerd gevonden. Door de verkramping is het waarschijnlijk dat deze ook door vergiftiging is gestorven.

Er is contact opgenomen met het milieuteam Midden en West Brabant, maar helaas is contrôle op de jacht stopgezet tot minstens Juli.

 
 
 
Verkrampt en vergiftigd. Concurrent van de jagers.
 
 
En nog meer jachtmisstanden…
 
Zaterdag 19 maart (deze datum is belangrijk) kreeg onze controleur jachtmisstanden een onthutsende melding. Op het terrein waar de Roosendaalse jagersvereniging verantwoordelijk voor is waren verse ingewanden gevonden van hoogstwaarschijnlijk een ree. Aangezien er uiterlijk tot 15 maart nog op reegeiten en kalveren gejaagd mag worden, is dit een bewezen overtreding.
Er is contact opgenomen met de jachtopzichter van de Roosendaalse jagersvereniging die toezicht houdt op dit gebied want hier jagen verschillende leden van de Roosendaalse jagersvereniging. De jachtopzichter gaf aan dat hij geen tijd had om hier verder op in te gaan
Om er zeker van te zijn dat het inderdaad om organen van een ree ging heeft onze controleur contact opgenomen met zijn dierenarts.  Deze heeft bevestigd dat de organen afkomstig van een ree waren en dat ze maar enkele uren oud waren.
Deze week wordt er aangifte gedaan bij de politie.
 
 
 
 Verse ingewanden van ree, waarschijnlijk om vossen en roofvogels te lokken
 
(Deze foto’s zijn gemaakt in Schijf op het terrein van Brabant Water. Eerder zijn hier ook ergerlijke jachtmisstanden geconstateerd.)
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in aangiftes, illegaal, reeen, Roofvogels. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s